Scheidingsmediator nodig?
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 60
Home > Alimentatie
alimentatie Eindhoven

Alimentatie regelen in Eindhoven?

Afspraken maken over alimentatie

Als u getrouwd bent en kinderen heeft bent u gezamenlijk verantwoordelijk voor de opvoeding en de daarbij horende kosten. Als u gaat scheiden blijft deze zorgplicht bestaan. Dit betekent dat u na een scheiding nog steeds gezamenlijk verantwoordelijk bent voor de kosten. Dit komt er veelal op neer dat de niet-verzorgende ouder een financiële bijdrage betaalt aan de verzorgende ouder in de vorm van kinderalimentatie. Naast kinderalimentatie bestaat er ook partneralimentatie. Dit komt vooral voor als de ene partner aanzienlijk minder verdiende dan de andere partner. De meest verdienende partner is dan verplicht om de ander financieel te ondersteunen.

Hoogte van de alimentatie

Zoals alles bij een scheiding, kunt u ook de hoogte van de alimentatie samen met uw (ex-)partner regelen. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en in het geval van minderjarige kinderen worden ze getoetst door een rechter.

Wanneer houdt het op?

Wettelijk gezien stopt kinderalimentatie als uw kind 21 jaar wordt. In overleg met de andere ouder kunnen daar andere afspraken over worden gemaakt. Misschien wilt u afspreken om, zolang uw kinderen studeren, hen financieel te ondersteunen. Ook deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan.
Bij partneralimentatie zijn er drie situaties waarin de alimentatie ophoudt: bij overlijden, als de ontvanger gaat samenwonen of hertrouwen en als de onderling overeengekomen duur is verstreken. De maximale duur voor partneralimentatie is twaalf jaar.

Contact

Wilt u meer weten over de alle mogelijkheden en regels omtrent deze financiële vergoeding? Maak dan direct een afspraak met onze scheidingspraktijk in Eindhoven en stel uw brandende vragen. U kunt bellen naar 040 - 799 99 60 of vul het contactformulier in. Een medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.