Scheidingsmediator nodig?
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 60
Home > Echtscheidingsprocedure
trouwpapier doormidden

Echtscheidingsprocedure in Eindhoven

Het regelen van een echtscheiding

Er zijn verschillende manieren waarop u uw echtscheiding kunt regelen. Dit kan bijvoorbeeld met één advocaat voor beide partijen, ieder een eigen advocaat of via een echtscheiding mediator. Dan regelt u samen met een mediator uw scheiding, zonder de gang naar een rechter te maken.

Mediatior inschakelen

Met behulp van een onafhankelijk mediator lost u samen met de andere partij uw conflict op. Een mediator neemt geen standpunt in, draagt geen oplossingen aan en neemt geen beslissingen voor u. U doet dat allemaal zelf en van een mediator krijgt u begeleiding daarbij. Twee belangrijke uitgangspunten zijn vrijwilligheid (mediation kan alleen tot stand komen als u en uw partner hier beide aan mee willen werken) en vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Er samen uitkomen

Deze vorm van scheiden is gebaseerd op drie belangrijke principes: de rechter wordt niet ingeschakeld, beide partners wisselen alle informatie eerlijk uit en er moet een oplossing gevonden worden waarbij ouders en kinderen de hoogste prioriteit hebben. Alle aspecten van het uit elkaar gaan worden meegenomen en uw scheiding wordt met respect voor elkaar afgehandeld. Voorwaarde voor deze vorm van afwikkeling van uw echtscheiding is wel dat u beiden bereid bent om te communiceren en afspraken te maken. Is dat op dit moment niet het geval? Dan bieden wij de mogelijkheid voor pendelbemiddeling. We praten dan eerst met beide partners apart om een basis te leggen voor een goede bemiddeling.

Rechtszaak

Als u er niet uitkomt met uw partner kunt u natuurlijk altijd de traditionele weg bewandelen. Neem beiden een advocaat in de arm en maak de gang naar de rechtbank. Want als u geen gezamenlijke beslissingen meer kunt maken dan moet de rechter dat voor u doen. Wij adviseren u om altijd eerst te proberen uw scheiding gezamenlijk te regelen. Dit is te allen tijde beter voor uw verstandhouding, helemaal wanneer er ook kinderen zijn om rekening mee te houden.