Scheidingsmediator nodig?
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 60
Home > Echtscheidingsprocedure > Kinderen en scheiden
ouders vechten om aandacht kind

Kinderen en scheiden

Laat uw kinderen niet het slachtoffer worden

Wij adviseren u om goede afspraken te maken tijdens uw echtscheiding. Helemaal als u kinderen heeft is dit erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren waarop u de omgang met uw kinderen kunt regelen, bijvoorbeeld middels een omgangsregeling of co-ouderschap. Soms kan het lastig zijn om samen met uw ex-partner deze afspraken te maken, maar het is belangrijk dat u dit wel doet. Want bij problemen rond de omgangsregeling zijn kinderen dan vaak de grootste slachtoffers. Daarom helpen wij u hierbij.

Omgangsregeling

Als u en uw ex-partner er mee kunnen leven en als uw kinderen er tevreden mee zijn, is het een goede omgangsregeling. Er bestaat namelijk geen standaard regeling. Denk niet alleen aan uzelf bij het maken van deze afspraak, maar kijk vooral naar uw kinderen en waar zij behoefte aan hebben. Als de omgangsregeling eenmaal in het scheidingsconvenant is opgenomen bent u nog niet helemaal klaar. Want in de praktijk zijn er vaak nog meer afspraken die gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld wie de kinderen van de ene naar de andere ouder brengt, waar de kinderen hun verjaardag en feestdagen vieren en ga zo maar door. Genoeg te regelen dus!

Co-ouderschap

Co-ouderschap betekent dat ouders na de scheiding de opvoeding van hun kinderen gezamenlijk willen blijven opvoeden. De kinderen wonen dan om en om bij vader en moeder. Bij een omgangsregeling moeten er veel zaken besproken worden, bij co-ouderschap natuurlijk ook. Maar dat niet alleen, bij co-ouderschap moeten er een aantal aanvullende afspraken gemaakt worden en moeten ouders aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten de ouders goed kunnen praten, dicht bij elkaar wonen, elkaar veel moeten kunnen zien en de belangrijkste voorwaarde is of de kinderen in twee huizen kunnen leven: kunnen ze dat aan? Wij kunnen u in Eindhoven helpen om een goede beslissing te maken, passend bij uw persoonlijke situatie.