Scheidingsmediator nodig?
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 60
Home > Werkwijze
Puzzelstukjes samenvoegen als symbool voor mediation

Werkwijze

Onze werkwijze

  • Bij ons komt u altijd eerst langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek vertellen we meer over onze werkwijze, de stappen van de echtscheidingsprocedure en de daarbij behorende kosten.
  • Hierna volgt een inventarisatiegesprek waarin we een inventarisatie maken van de financiële aspecten. Denk hierbij aan de woning, betaal- en spaarrekeningen, de auto en de inboedel.
  • In de tweede bijeenkomst wordt een vermogensopstelling gemaakt zodat we berekeningen kunnen maken voor eventuele partner- en/of kinderalimentatie. Als er kinderen zijn kijken we ook gezamenlijk naar de zorgverdeling en de kosten die hierbij horen.
  • In de derde bijeenkomst bespreken we de laatste financiële zaken. Hoeveel tijd dit kost hangt af van de mate van overeenstemming op dit moment. Het is belangrijk dat er op alle financiële aspecten overeenstemming is en dat u beiden een goede voorstelling weet te maken van de (financiële) situatie na de scheiding. Pas nadat dit rond is gaan we het hebben over het ouderschapsplan. Door ervaringen uit het verleden hebben we geleerd dat als de financiële onderwerpen rond zijn er meer geruststelling heerst, zodat u beiden alle aandacht heeft voor het opstellen van het ouderschapsplan.
  • In de laatste bijeenkomst leggen we alle gemaakte afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. Nadat u dit beiden heeft ondertekend coördineren wij de procedure bij de rechtbank en zorgen wij ervoor dat de echtscheidingsbeschikking in de Registers van de Burgerlijke Stand wordt ingeschreven. Als de echtscheiding rond is kunnen we u ook helpen met de belastingaangifte, eventuele toeslagen en de correspondentie met pensioenfondsen.

Woont u in Eindhoven of omstreken en bent u op zoek naar een professionele echtscheiding mediator? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek.